Känns knepigt att sätta igång med plugg som kräver koncentration när man när som helst kan bli avbruten av hyresvärden. Dessutom går min energi just nu åt till att oro över vad jag ska göra med frysens innehåll. Just nu står den mest värdefulla maten i frysväskor på balkongen, men där klarar den sig inte länge.
Det kanske kan verka som en bagatell, men inte för mig.
För det första är min frys rätt välfylld av saker jag gillar. För det andra är/var det en hel del bär i min frys och det finns en gräns för många syltburkar man behöver. För det tredje har jag inte råd att köpa på mig allt på en gång igen. För det fjärde har jag allvarliga problem med att slänga mat överhuvudtaget och om det finns risk att jag måste slänga färdiga matlådor, laxfiléer, bärpåsar, glass, bröd och annat kommer jag inte ha någon ro alls för resten av dagen utan bara ägna mig åt att försöka rädda det som räddas kan.
-
Uppdatering på frysläget: Måndagseftermiddagen fylldes med intensivt matlagande och pyssel. Eftersom jag stekte, kokade, lagade, syltade och donade styrde jag upp det mesta. På tisdagen (1,5 dygn efter felanmälan men det kan ju kvitta) byttes det kompressor, packningar och vad det nu var och frysen är nu kall igen. Ska man se det från den positiva sidan fick jag både rensat i frysen och en hel massa matlådor ordnade...
2 kommentarer:
Varför plockade du ut maten ur frysen? Det är det bästa stället även om frysen gått sönder. Låter du bli att öppna dörren hela tiden håller sig kylan kvar mycket länge och du behöver således inte slänga något av din dyra mat.
Är det så? I så fall lärde jag mig något nytt nu. Jag tänkte att det var bättre att tillaga sakerna och liksom rädda det som räddas kunde. Det funkade rätt bra det också.
Skicka en kommentar