onsdag, mars 25

E+E

Jag kunde inte vara med på dagens nämndmöte, men tack vare direktrapportering via sms hade jag ändå rätt bra koll på hur det fortskred. Ibland blir det ganska roliga sms när man sitter i möte. För att förgylla onsdagskvällen följer här ett utdrag av min och Ellinors konversation idag. Kanske inte roligt för någon annan, men det kan la kvitta...

E1: Vissa barn äter tydligen jord när de leker på Alderholmen. Det måste vi tydligen göra nåt åt eftersom det finns lite farlig kiselaska i den. I handligen står: "Barn behöver ett extra skydd och har ett beteende som gör att de har extra mycket kontakt med jord varför exponeringen antas vara högre för dem." Älskar att det finns typ jordätarbarn.

E2: Hahaha. Och jag älskar formuleringen om barnen. Vad ska vi förresten göra - ta bort jorden eller sätta upp en skylt? Tänk att få designa "ät inte jord-skylten".

E1: Vi ska hälla på frisk jord ovanpå. Men jag tycker en skylt.

E2: Alltså... Varför lade vi dit sjuk jord från första början? Vilken förskoleunge som helst hade ju kunnat berätta att de brukar äta jord när tillfälle finns. Jag får lite vibbar av den där stranden som inte var en strand...

E1: Alltså vi la inte dit sjukisjord, men tydligen fanns det redan farlig aska i den. Jag skulle gärna vilja ha mer info om det här problemet. Jordätarbarnen. Föds man till det eller blir man det? Finns det jordätarhundar? Ja du fattar. Problematisera lite mer.

E2: Jag förstår precis. Är det genetiskt eller ett socialt skapat beteende? Är man jord- eller snöätarbarn? Och vem bryr sig om askvärdena i furuviksapornas jord? Till exempel.

Inga kommentarer: