onsdag, mars 16

Okej...

... rätt länge sedan jag sist gnällde på bussarna. Det är dags nu.

För det första tycker jag man får konstatera att det här med att pensionärer åker gratis buss under dagstid verkar var en succé. Undrar om det syns i statistiken över brutna lårbenshalsar den här vintern? Kul för pensionärerna - mindre kul att tidtabellerna inte är anpassade efter detta. Tabellerna är snäva från början och när många som går ganska sakta ska gå på och av bussarna så tar det nämligen längre tid att köra en sträcka.

För det andra bli jag inte klok på hur de har tänkt (eller inte tänkt) när de lagt upp turerna för Stadsbussarna. Idag skulle jag ta bussen till Högskolan. Den avgick från Gävle central, åkte en hållplats [till Rådhuset] och stannade sedan där för att göra chaufförsbyte med allt vad det innebär av in och ut ur hytten, fix med pengar, ställa in stolar, kolla läget med kollegan etc. Enligt bussens egen klocka så tog sig bussen iväg från Rådhuset fem minuter efter tidtabellen.

Varför lägger man inte in chaufförsbyten först eller sist på en tur? Hur bra kan det vara för busschaufförernas arbetsmiljö att skynda på med chaufförsbyten medan sura och stressade resenärer står och trampar, medvetna om att de kommer bli sena?

Inga kommentarer: